En rädd Olivia i ett mörkt Bjorli

Vilken mysig dag det var igår!
Väldigt lugnt på jobbet i och för sig så det var lite trist. Fick å andra sidan en snowboardlektion (oväntat då antalet människor i backarna nästan går att räkna på en hand). Väldigt kul då hon var svensk! Äntligen kunde jag få fram exakt vad jag menade!
Efter jobbet tog vi på oss längdskidorna och åkte hem till Rune och Sine på middag. Hur gott som helst, massa hembakt bröd, ost, skinka, gurka osv. Svensk brunch typ och det är ju lite av en favorit!
Det mest otroliga från gårdagen måste ändå vara när vi åkte hem.
Jag, Marie och Trine tog på oss längdskidorna igen vid elva-tiden på kvällen och gick ut i mörkret med pannlampor tryckandes mot pannan. Vi började åka och de första 15 minuterna åker vi mitt i skogen där snön är ca 1 meter hög. Jag kunde knappt vara rädd då jag var så fokuserad på att inte trilla igenom snön. När vi senare kom ut i spåret kunde jag däremot vara rädd och det var jag! Ett kolsvart Bjorli där björnar kan komma krypandes överallt är inte en favorit. Tack och lov kom jag till slut hem, hel och ren men väldigt blöt!
En nöjd Olivia igår kväll. Lägg märke till märket i pannan. Skönt med mössa och pannlampa.

Åndalsnes

Har glömt att berätta om veckans stora händelse! Jag ska åka till Åndalsnes! Känns riktigt konstigt att åka från Bjorli. Hemma åker man ju till skolan, till Erik, till jobbet osv. Här går jag till jobbet, ca 100 meter, och ner till Bunnpris, ca 800 m. Utöver det har jag inte lämnat Bjorli.
Att åka till Åndalsnes är alltså så ballt!
Ska åka och hälsa på Cecilie för lite middag och bio. Ser fram emot en riktig tjejkväll!
Kram
Hit ska jag!

Bild: www.visitnorway.com

Underbara elva timmar

Tjingeling!
Vilken underbar sömn jag fick natten som var. Sov elva timmar, elva timmar!? Helt galet men oj vad det behövdes. Den senaste veckan gick så fort och var så otroligt hektisk att jag inte hann upptäcka att jag var helt död när helgen kom. Det tar på krafterna att vara i backen 6 timmar varje dag med olika lektioner. Att ploga baklänges på helttid är något alla bör testa.
Nu har jag precis varit nere och pantat. Inte överdrivet mycket men lyckades ändå (återigen) att få maskinen full. Inte nog med det så hade jag sönder den också så stackars butiksbiträdet fick springa fram och tillbaka för att laga den. Till slut fungerade den och jag kunde få ett kvitto och köpa yoghurt och ost, mumma!
Dagen har varit lugn. Det är häftigt hur fort man glömmer saker och ting. Hade helt glömt hur lugnt och stilla det faktiskt kan vara här. Fanns inte så mycket att göra så tog en timme telemark på morgonen och jag tror jag knäckte koden litegrann!
Sen städade jag lite, fick en lektion och sen var dagen slut.
De elva timmarnas sömn var så härliga att jag tror det blir en repris ikväll!
Kram
Härlig bild från puderkörningen förra veckan.

Sweet dreams ailien

Jag har internet på mitt rum! Två pluttar till och med! Galet vad man kan bli lycklig över småsaker.
Ligger i sängen och har precis kollat hundra avsnitt vänner. Vet inte hur länge jag legat här, klockan är sovdags(och ja, jag vet att jag går och lägger mig supertidigt men Bjorli sliter på krafterna!) så några timmar i alla fall.
Massa kramar, vi hörs i morgon.
Erik, du är lite bäst :)

Norsk byråkrati

Har förresten fått mitt skattekort. Tog bara 6,5 vecka.
Nu kan jag få lön, woohoo!

Telemark och efterfest

Två härliga bilder på mig och Cecilie från fredagskvällen då det vankades kvällsskidåkning från 18-24! Det var dags att pröva telemark, det tog bara 1,5 månader att våga sig ut i backen. Som jag skrev tidigare, sjukt kul men sjukt jobbigt. Var glad att jag kom in levande.
Igår skulle jag som sagt jobbat på hotellet men blev inget. Gick hem och sen tillbaka igen då det vankades lite småfest. Stannade på hotellet tills klockan blev ett då jag och Cecilie tog hem till Hublehuset på lite mellanfest (som blev efterfest för mig). Satt och pratade i två timmar om allt möjligt, så otroligt härlig kväll! Senare trillade det in lite fler och klockan var närmare halv fem när jag somnade.
Lyckad kväll!

Bildbomb

Här är lite bilder från barnskidtävlingen och prisutdelningen som vi anordnade igår. Jag njöt verkligen under hela tävlingen. Stå i solskenet och klocka alla dessa duktiga åkare som är så glada över sina nummerlappar och bara skiner när de kommer ner. Det är så härligt att se! När de senare fick medaljerna var lyckan total!
Kram

Ailien

Nu tar jag på jobb!
Troligtvis lite mindre att göra idag då många åker hem, kan behövas efter en vecka full med skidskola.
Förresten så bor jag i rummet precis vid mitt öra. Vi har börjat få lite besök om dagarna med korvgrillning och O'boy utanför. Mysigt!
Ha de!

O'neil

Behövdes inte på hotellet så då blev det hemgång och myströja istället!
Ska snart ner igen och lyssna på musiken !
Kram

Efter en power nap

Nu ska den här snygga pinglan ner och jobba!
Ha de!

Hemlängtan x 1000

Jag vet att jag tjatar men jag längtar hem. Jag längtar så otroligt mycket. Jag vet att jag inte borde säga det med tanke på hur sjukt bra jag har det här men det går liksom inte att undvika! Oavsett hur bra jag har det här så ska det bli så sjukt kul att komma hem och hälsa på.
Nog om det, vi hörs i morgon. Nu blir det jobb för hela slanten, hela dagen.

Telemark

Jag överlevde! Jag överlevde telemark!
Mina lår ligger dock i någon slags koma. De är helt förstörda men gud så roligt det var !
Ska ut nästa vecka igen. Målet för säsongen är att kunna ta mig ner i skidlärarkläderna och inte bli utskrattad!
Göra mig förtjänt av mina kläder vill säga.
Nu ska jag i säng, i morgon jobb 10-17 och sen 22-02 :)
Kram

Jag skakar på huvudet och ler

Och så vill jag bara visa en bild på världens finaste.

Ännu bättre

Hembakade kex att tillägga.

Kvällslycka

Så mysig kväll!
Kåre har dukat fram med ostar, vindruvor och kex. Var bara att hämta vinglaset så fick jag ett glas rött också. Underbart!

Längtan och sug

Är det inte häftigt ibland när man får ett sådant otroligt sug efter något! Detta något kan variera så oerhört! Hos mig är det dock oftast mackor, tuggummin eller USA. Oftast, men inte idag.
Idag när jag gick hem från Bunnpris efter att ha köpt mitt dåvarande något, tuggummi, fick jag ett sjukt sug och längtan efter Älvdalen. Jag kan verkligen inte sluta tänka på det och var tvungen att smsa Erik och säga att vi måste dit i sommar igen, så mysigt !
Nu ska jag fortsätta äta mitt något för ett tag sedan, mackor, och kolla vänner :)
Kram
Två bilder från ett kyligt Älvdalen i november.

Runway, catwalk Bjorli

Project Runway är bra i Norge också. Tyvärr inte lika bra som jag tror det hade varit att se Eriks match i kväll. Får dock uppdatering från Karin via sms vilket är underbart. Så kul att kunna följa med lite ändå.
Ni kommer kunna läsa mellan (och i) raderna några dagar framöver att jag längtar hem.

KP har alltid rätt

Vet inte vad som är fel med bilderna men originalen är roterade åt rätt håll. Blogg.se verkar dock vilja något helt annat och det går verkligen inte att få dem rätt. Ni får glädja er med lite bilder i alla fall!
Den översta är från gårdagskvällen när jag äntligen fick hjälp, av pistmaskinen med förare, att ta bort all snö utanför mitt fönster. Jag ser ut igen! Vaknade av solen i morse, så underbart...
Andra bilden är på Kajsa när vi spelade yatzy en av kvällarna de var här. Trodde inte det skulle bli så jobbigt när de åkte men nu är det nästan värst. Längtar hem så otroligt mycket. Är väl så, halva tiden i Bjorli har snart gått. Det är väl då hemlängtan kommer? Och ja, jag försöker övertyga mig själv om att det är normalt.
Tredje bilden är bartendern Kajsa. Har man ingen is så tar man snö för att få till en god drink. Att man kan få mask i magen? Nej, den myten spräckte KP i ett fantastiskt nummer när jag var 11!
Kram

Alla hemma igen

Somnade om efter att pappa åkt och vaknar av solen i rummet. Helt underbar dag i Bjorli, temperaturen stod på + 10 (i solen, men ändå). Synd bara att far min åkt nu också.
Hoppas på en bra dag.
Kram

En kväll i stugan


Myskväll utan mor och syster

Mamma och Kajsa åkte hem i morse. Riktigt tungt att vinka av dem, var en sådan kortis de var här. Letade efter dem hela dagen i backen tills jag kom på att de faktiskt åkte hem. Ville verkligen inte det.
Tack och lov är pappa kvar en dag till, så härligt ! Tror att han gärna skulle stanna och arbeta några dagar till men SAS kallar.
Jag har i alla fall köpt tågbiljett hem nu, den 5 mars åker jag hem en vecka på besök!
Kram

Underbara familj

Det är så mysigt med besök! Nu sitter vi i vardagsrummet och myser, ska snart iväg på lite afterskii häng med folket som jobbar här, kul!
Far min och jag klev upp tidigt i morse för att gå upp och gå igenom allt i shoppen och uthyrningen så han lärde sig allt inför öppning kl 10. Det gick prima och han jobbade tillsammans med mig tills eftermiddagen. Han kan inte hålla sig borta och det är så härligt! :)
Nu ska jag fortsätta följa Brynäs på hockeyligan!
Kram

Kärlek till familjen

Jag har besök!
Puss

Min utsikt är borta

God morgon!
Solen skiner och det ser ut att bli en riktigt fin dag! Fick veta igår att jag får besök 15.30 i stället för 20.00! Lycka!
När jag vaknade i morse drog jag, som alltid, bort gardinerna så jag får se dagens väder och temperatur. Idag såg jag inte så mycket. Det har kommit en del snö och även glidit ner en del snö från taket. Schysst glipa jag har att se ut igenom.


Nu ska morgondagen komma !

I morgon får jag besök av denna fina flicka och mor och far! Gud så jag längtar!
Sov gott

Örngott

Min alla hjärtans dag-present väntade på Erik hemma när han kom hem!

River Island

Jag som skulle städa! I stället fastnar jag för fönstershoping, på internet.
Klickar in allt i korgen men köper aldrig. Sämst.
När lönen kommer skall Thailand-kläder beställas!
Även myströjor skall inhandlas...
Just nu vill jag ha den här.
Bild: www.riverisland.com

Bjorli Bunny

Vilken lång dag!
Som ni läste tidigare så åkte Erik hem i morse vilket var sjukt jobbigt. Hade helt glömt bort att han faktiskt skulle åka hem. Vet inte vad jag tänkte/hoppades på. Vi fick i alla fall sjukt mysiga dagar tillsammans med god mat, mycket kortspel och vänner. Helt underbart att bara hänga igen och slappa tillsammans. Kul att ha någon att mysa med efter jobbet!
Nu har jag precis kommit hem från Bunnpris där jag shoppat loss lite köttfärs för 10 kr! Mamma, det blir inte kyckling i morgon. Det blir köttfärssås. Thai på lördag!
Innan dess var det middag i T-kroken, väldigt gott och trevligt! De flesta danskarna som har haft vinterferie denna veckan åker hem i morgon så vi hade en barntävling idag i barnbacken som ett litet avslut. Jag har verkligen längtat efter denna tävling, tyckte det skulle bli så kul! Dessutom skulle jag få vara kanin och bara springa runt och larva mig utan att någon såg att det var jag, grymt!
Det jag dock glömde var att jag har väldigt svårt för trånga utrymmen och får snudd på panik när jag inte få luft. Detta kom jag å andra sidan på igen relativt snabbt efter att kanindräkten kommit på. Vet inte hur bra man ser på bilden nedan men det är endast två små pyttehål där det är meningen att man ska få luft. Jag började lasta upp kuddar till banan vi skulle bygga och tog på mig skidorna och skejtade iväg i all världens fart. Tills jag kommer fram till barnbacken. Paniken är upp över öronen och jag hyperventilerar som aldrig förr. Jag får ingen luft och jag ser ingenting (kaninens ögon är toksvarta så vi beslutade att jag skulle ha goggles så jag såg lite snäll ut. Detta stängde ytterligare två andningshål vill jag förtydliga). Brillerna gjorde så att dräkten drogs ned och ögonen täcktes. Där står jag, kanin i barnbacken och alla barn närmar sig och det enda jag vill göra är att slita av mig dräkten och andas normalt. Tack och lov förstör jag inte barnens upplevelse av den söta kaninen utan åker i stället fort därifrån och springer in i uthyrningen och sliter av mig kanines huvud. Jag kunde äntligen andas! Tog även beslutet att inte ha på mig 3 byxor under dräkten utan sänka antalet till ett par. Efter detta och uppfinningen att böja in kaninens mun lite lätt så kunde jag genomföra mitt hedersuppdrag som kanin!
Tur att det är långt till påsken...

Tävling!

Ja, jag har haft en sjukt kul dag.

Present!

Erik hade med sig världens finaste present från mor, far och systrar där hemma. Helt underbart! Så glad jag blev!
Kram

Ett kort men världsbäst besök

Lite bilder från några mysiga dagar när Erik var på besök. I morse tog han tåget hem igen och jag ville verkligen följa med. Sjuk hemlängtan nu och var så avundsjuk. Tack och lov kommer mor, far och lillasyster i morgon så jag ska nog överleva. Ska berätta mer om veckan som varit i kväll!
Nu måste jag iväg till jobbet! Ha det

Alla hjärtans dag

Så här fick Erik vakna i morse innan jag började jobba. Att äta frukost i sängen är det bästa som finns!
Glad alla hjärtans dag!

Chilifrukost

Idag har jag 3 lektioner inplanerade. Får se vad resten av dagen bjuder på ! Ska ner och möta herrren vid 15-tiden i alla fall! Här snöar det och är riktigt ruggigt väder. Ha de!
Hittade ingen rolig bild från Bjorli så får bli den här på min söta, saknade Maria. Hon kommer döda mig när jag nu publicerat den här bilden igen. Vill förtydliga att den är från 2007!


Guddan

Måste förresten tillägna ett inlägg till en otroligt flitig läsare som även kommenterar en del! Så kul att du läser Gudrun! Hälsa familjen så mycket, saknar er här uppe i snön! Lite konstigt att hänga i fjällen utan Rhodins!
Kram på dig!

Skönt att det inte är så komplicerat här

Ja men vilken söt film. Hade allt som man (jag) vill ha när jag ser på film. Gullig kärlek, roliga repliker, oväntade händelser, bra skådespelare osv. Den hade allt. Utom slutet som jag ville ha. Det känns som att de som gör filmer tyckte att "Hollywoodslut" blev lite tråkigt och förutsägbart så nu har de ändrat "Hollywoodslut". Nu ska det vara motsatsen till lyckligt slut. Eller i alla fall inte det lyckliga slutet jag vill ha.
Snälla gamla "Hollywoodslut", kom tillbaka. Jag behöver de lyckliga kärleksscenerna som man visste skulle komma hela filmen. Jag orkar inte med de oväntade sluten.
Erik, gör inte narr av mig nu.
Vi hade förövrigt inte sett filmen.
Och ja, jag älskar och saknar dig.
Sov gott alla !

Aftensmad

Njuter av mitt goda bröd som otroligt nog inte tagit slut ännu. It's complicated är riktigt mysig och mitt lågpriste är över förväntan. Ha det!

Vuxensaft

Tillbaka från middagen som var väldigt god! Som ni ser på klockan, där datumet förövrigt är fel, på liften blev det inte speciellt sent. Inte så konstigt då jag puschar morgondagen fram lite så måste man ju i säng tidigt. Rotfrukter, kött och tsatziki stod på menyn tillsammans med lite äppelkeke, med alternativ stavning, till efterrätt. Denna danska efterrätt avslutades tillsammans med kaffe med Baileys. Fick därefter även smaka på Trines cacao med Baileys vilket var mycket godare. En sådan slank också ned i magen. Nu sitter jag hemma och väntar på att It's complicated ska börja. Juste, under middagen stod det även en kanna med väldigt mörkröd dryck i. Martin tog lite och sa att det var så gott med saft. Jag kunde inte annat än hålla med och var tvungen att ta ett glas väldigt, väldigt starkt blandad saft. Tog en stor klunk törstig som jag var. Insåg dock snabbt att nej, detta var inte saft, det var vuxensaft. En stor klunk rödvin när man vill ha söt, stark svartvinbärssaft tipsar jag inte om.
I morgon kommer Erik!
Kram

Vi ska starta dagen på Texas


25 cm snö på tisdag...

Vilken dag! Räknade ut att jag har haft 5 effektiva timmar med lektioner idag med 5 olika personer/grupper. Vissa gick bättre än andra men på eftermiddagen kände jag att min ork började ge vika. Tack och lov hade jag då en snowboardgrupp och en av grabbarna, ca 13 år, stannade upp mig nere vid liften och sa att jag var en superbra skidlärare. Om det värmer? Troligtvis mer än aprilsolen kommer att göra. Jag sken upp som en sol och överlevde de sista 2 timmarna! Nu sitter jag hemma och det toksnöar ute! (Oj, reagerade inte ens på att jag skrev hemma förrens jag kontrolläste. Antar att det är hemma men bara tillfälligt, väldigt tillfälligt.)  Hade jag haft någon energi kvar hade jag tagit en bild av all snö men den energin försvann tidigt i morse. Ska snart upp till T-kroken och äta middag tillsammans med de andra och sen ska jag hem igen. Ta en dusch, somna tidigt och pressa fram morgondagen. Erik kommer 15.30 och jag har fixat ledigt från 15 så ska ner och möta honom. Mysigt !
Har inga bilder från dagen så ni får nöja er med sprudlande bilder från studenten på de jag saknar otroligt mycket just nu. Mor och far, jag längtar efter er.

Snö och hjärnskakning (skakad hjärna iaf)

Åh, suck. Jag ramlade i parken igår efter ett hopp och fick galen huvudvärk efter det. Kände egentligen inte av att jag slog i huvudet men var väl kanske bara ett ryck som ställde till det. Trodde det var över igårväll men så vaknar jag med lika ont idag med. Får ta en ipren till och även idag tro att det var över.
Med tanke på all snö som kommer i veckan kommer jag ju ramla mjukt nästa gång i alla fall! :)

Wohoo, lördagslycka

Jag kan röra huvudet igen utan att vara rädd att hjärnan krockar med pannan!

Det är mörkt nu

Sitter bara och kollar runt på klänningar, bikinis, shorts, sommarskor osv. Ska beställa hem en massa till Sverige så jag har fina överraskningar när jag kommer hem. Åh, sommar. Thailand.
Just nu är Bjorli mörkt och min familj och mina vänner är långt borta.

Morgonstund har guld i mun?

Från vår längdtur till Rune och Sine tidigare i veckan.

Tjingeling!
Kom precis hem efter en lång, lång dag. Det är inte bara positivt att bo nära backen kan jag säga direkt.
Jag vaknade i morse av att Kåre ropade på Henning att det var massa folk utanför skidshopen. Jag försökte somna om men kände ändå att det lite var vår (min och Hennings) uppgift att gå dit och kolla vad det var. Jag reste mig då upp ur min varma säng och kollade på klockan. 08.07. Jag säger inte att det är tidigt, bara tidigare än jag borde gått upp. Vi gick dit och kollade vad det var och de ville hyra skidor, var hur många som helst så inte så konstigt kanske att de kom lite tidigare. När klockan närmade sig 10 och jag skulle ha lektion kl 10 sprang jag hem och åt en snabbfrukost och sen tillbaka och på med pjäxorna. En heldag utomhus väntade! På morgonen hade jag först 2 timmar med två olika nybörjare. Sedan 90 minuter med två tjejer som ville lära sig åka lite mer snowboard. Så kul! Åkte stolliften, hängde lite i parken osv. Martina, vet inte om du läser, men de var precis som oss i den åldern! Sedan en superduktig 11-åring på eftermiddagen. Bra dag! Sedan blev det middag tillsammans på T-kroken. Det har kommit 2 till för att jobba här och de lagar även mat varje kväll den här veckan för 55:-/middagen. Har bokat in mig idag och i morgon för på måndag kommer Erik! Haha, i övermorgon. Najs. Nu ska jag kolla ett avsnitt vänner innan jag städar huset. Måste unna mig lite kvalitétstid.
Kram och ha de!

Kamala Beach

Thailand är bokat!
Jag och Erik åker den 25 april och är borta i 2 veckor. Vilken lyx! Hemma i ca 4 dagar och sen åker jag iväg igen! Underbart med lite värme, sol och bad och häng med världens finaste :)
Bild: www.ving.com

Köldskador

En bättre tur ner för stolheisen idag!
Berättar om dagen strax!

Hello work !

Upp och ner med stolliften! Ner! Så sjukt läskigt men ändå kul. Pirr i magen. 

I miss you, friend


Rödvin och gratis är gott

Tog en dusch, drog på mig alla varma kläder jag har och gick upp till T-kroken (cafeterian). Det vankades middag, 10 kg ribs och 10 l rödvin. Kunde inte bli annat än en bra kväll tänkte jag. Lite mat och rödvin måste ju göra gott för halsont.
Innan det var dags för mat lyssnade jag på en till försäljare, denna gång för svenska KASK. Mycket fina grejer och återigen (vilken lyx!) fick jag med mig två prylar hem! Vet inte om glasögonen ska lämnas tillbaka i Mars när vi ses igen men det visar sig. Strumporna kan de ju få tillbaka om de vill efter att jag (inte) tvättat dem.
Blev verkligen glad för dem, strumporna alltså, i dubbel bemärkelse. Dels ett par nya strumpor vilket också betyder att tvättmaskinen inte behöver användas på ett tag till. Wohooo!
Gick hem tidigt för att värma mig och bjöds på ytterligare ett glas rödvin av Kåre. Vilken kväll, nu sover jag gott!

Barnprogram

Idag på jobbet när jag gick runt och märkte pjäxor fick jag ett sådant sjukt sug efter Creepschool.
Minns ni?
There's a voice in my head,
There's ghost under my bed,
Spooky mirrors' hanging on the wall.
Don't be scared, it's okay, talking to a living dead.
Headless people walking down the hall.

Help! I'm so far away from home!
Help! The voice is calling: "Welcome to

Creepschool!" What's going on in sucha freaky place?
Welcome to Creepschool!
There's nowhere to run, not even try to hide,
This is where your nightmares come alive.

Ska kolla på Cdon om man kan köpa några avsnitt. Så bra program!

To sick for natural


Mons Royale

Började morgonen med att en försäljare var i shopen för att prata om lite hjälmar, goggels och annat skoj. Slutade med att jag fick dessa trosor från Mons Royale. Hela märket är helt fantastiskt! Kika in på www.monsroyale.com och se själv. Amazing! Jag önskar mig allt i födelsedagspresent.
Nu lite Vänner och försöka bli frisk. Gick hem tidigare idag, kallsvettades och hade feber.

Hur lång är Rånakollen ?

Jag räknar dagarna konstant! Det är inte så att jag inte tycker om att vara här, för det gör jag (om än lite hemlängtan ibland!), men det är bara så sjukt roligt att få besök! Erik kommer om 5 dagar. Idag, fredag, lördag, söndag och måndag, sen kommer han på måndag em. Så egentligen kan man ju ta bort måndagen. 4 dagar. Idag har ju redan börjat också så egentligen kommer han om 3 dagar. Så kommer jag räkna ner inför allt...
Tacokvällen igår var väldigt trevlig, god mat och sen quiz på slutet. Tråkigt nog var vi danskar och svenskar i ett lag och det var 75 % norska frågor (ja, jag skyller på frågorna...) så vi kom överlägset sist. Bättre lycka nästa gång när det blir quiz i Hyblehuset och jag gör frågorna.
- 10 ungefär och mulet, sitter och häller i mig te och c-vitamin. Har ännu inte börjat gå mot friskare utan är fortfarande sjukare varje morgon jag vaknar. Så segt.
I kväll är det ribs i T-kroken och sen kjälkåkning i natt!
Ha det!

Sämre bilder

Skype med Erik, hörs i morgon!

Time for taco


Panorama


Onsdag mitt i veckan

God morgon !
I Bjorli är det -19 och strålande sol idag, helt underbart.
Oturligt nog är jag dock sjuk, igen, och skulle helst av allt bara krypa ner under täcket igen och kurera mig. Å andra sidan blir jag troligtvis (om jag inte gjort alltför mycket fel) klar med inventeringen idag och den känslan alltså, då glömmer man lite halsont.
Ikväll är det tacokväll och quiz, ska bli sjukt kul. Börjar klockan 20.00 så tänkte faktiskt sova en timme efter jobbet.
Hoppas det är fint väder hemma!
Ha det

Middag

Vet att jag har klagat på norrmännen och deras mackor till lunch. Egentligen ganska obefogat klagomål då jag äääälskar mackor. När jag får äta det när jag vill.
Inte varje dag till lunch men som nu, när jag var riktigt sugen på det, välja det till middag. Har längtat hela dagen efter dessa mackor!
Det översta är det goda brödet jag tror jag berättat om. Kocken på jobbet som bakat och jag har bett och bönat om att få ett. Så gott!
Lägg till några vänneravsnitt så är det bara Erik som saknas.
Och familjen såklart :)

7 februari

Har haft en toppendag, i alla fall under en timme. Var ute och tog några åk på eftermiddagen med Marie och Trine. Strålande sol och blå himmel med -4 som sällskap. Helt okej förhållanden vill säga.
(Helt okej är en underdrift).
På förmiddagen och seneftermiddagen satt jag dock fortfarande med mitt exceldokument som börjar bli klart. Troligtvis sätter jag punkt i morgon. Vilken lycka! Både för min hjärna och min rygg.
Nu ska jag göra i ordning lite middag och sen ska jag gå och lägga mig tidigt. Har precis tagit en ipren och hoppas må bättre efter den.
Storstädning har jag också hunnit med förresten, inte att utelämna! Så stor städning man kan göra med en dammsugare och en trasa...
Har även tvättat för första gången i mitt liv (döm mig inte). Tror det gick bra, visar väl sig när jag öppnar vår otroligt äckliga tvättmaskin.
Middag var det...
Ha det

Sick norway

Neeeej, halsont igen.
Jag som ska ut i elljusspåret ikväll och åka längd. Får se hur det blir med den saken.
I morgon blir det tacokväll i byn och på torsdag häng i barnbacken hela kvällen med, vad jag har förstått det som, 10 kg ribs. Najs.
Ha det!

Home, when you come home

Jag vill ha besök nu! Veckan som kommer är alldeles för lugn och alldeles för mycket framför datorn.
Hittade en rolig sida som inte hjälper när man längtar hem.
http://www.scandinavianstuff.com/sv/

Grattis Alfred!

Precis hemkommen från en supermysig och härlig dag!
Började dagen på mitt oavslutade jobb igår med inventeringen. Satt från 10 till 16 och förde in siffror i ett exceldokument som, oavsett hur mycket siffror jag för in, inte växer. Det är sååå mycket kvar! Hela veckan skall spenderas på övervåningen, ensam med en kopp kaffe och min dator. Nu ska jag dock byta från barstolen till något mer ergonomiskt. Min rygg är död!
Efter det så tog vi på oss längdskidorna och åkte hem till Sine och Rune för födelsedagskalas! Deras son Alfred fyllde ett halvt år! God mat, mysigt sällskap och tårta! Jag ska också börja fira halvårsdagar... Filippa, från och med nu har du sällskap på din födelsedag!
Planerade att åka längdskidor hem också men sedan jag under middagen fått höra att det fanns björn i byn avstod jag och tog säkert en plats i bilen hem i stället. Nu har jag precis chockat kroppen med lite c-vitamin och tagit en skiva av mitt hembakta bröd (Kåre sa att jag fick det när han åkte, lycka!) så nu ska jag nog krypa till kojs och låta halsen kurera sig lite.
Sov gott!

News

Kåre äter bara hembakat bröd.
Nu fick jag smaka.
Jag äter också bara hembakat bröd.

Veckan som varit

Har varken haft tid eller lust att blogga under veckan som varit.
Jag har ju haft besök!
I måndags gick jag ner till stationen för att möta pappa och Erik. Var så nervös och pirrig så slängde i mig ett tuggummipaket och tuggade lugnande innan de kom med tåget.
Var så mysigt och kul att ha dem här!
Pappa åkte hem i torsdags men Erik stannade tills i morse. Var väldigt tungt att pussa honom hejdå, alltid tungt, men idag var det extra jobbigt. Att det var -12 och molnigt gjorde inte det hela bättre.
Jag försöker dock tänka på att han kommer hit nästa söndag igen och då känns det nästan bara kul. Jag får längta lite igen!
Som ni ser på bilderna har vi hunnit med en hel del. Bilden längst ner är min favorit. Så otroligt klockren.
Världens mysigaste middag, kycklingsoppa med ostmackor och kex tillsammans med Erik och vänner på datorn. Den kvällen njöt jag ordentligt.
Vi har åkt lite skidor också, jag har jobbat en del men tog ledigt lite halvdagar så vi kunde testa backarna. Farligt att bo så nära backen bara. Väldigt, väldigt lätt att åka hem och dricka lite O'boy...
I fredags var det även fest här i stugan, en väldigt trevlig kväll med alla som jobbar här.
Det var en uppdatering om min vecka, nu ska jag bara jobba mig igenom kommande och sen är det besök igen!
Idag har jag suttit vid datorn hela dagen på jobbet. Inventering finns i Norge med...
Slapp dock räkna alla varor den här gången, behövde bara lägga in dem i datorn.
Tar sin lilla tid. Alla säger att jag har att göra hela veckan, vi får väl se.
Vore väl rätt trevligt, dagen gick fort i alla fall!
Sov gott

Snöiga Bjorli

När det är snöigt och kallt och pappa har åkt hem får man njuta av lite bilder från tidigare dagar i veckan.
Tack och lov är Erik ute och åker någonstans så jag får somna med honom!
Mer om veckan ikväll.
Kram

RSS 2.0